Privatlivspolitik og Dataansvar

Privatlivs– og cookiepolitik – indsamling og anvendelse af personoplysninger  

 SayOrange er en virksomhed med kernekompetencer indenfor Fotografering og salg af billeder. 

Vi vil opsamle/opbevare oplysninger på de personer der er fotograferet, kontaktpersoner i skoler/fritidsforeninger sportsforeninger etc samt eksterne fotografer og andre samarbejdspartnere. 

Vi respekterer naturligvis dit privatliv og uanset om du er kunde, ekstern konsulent, leverandør, samarbejdspartner eller ser dig omkring på vores hjemmeside, sørger vi for, at de personoplysninger vi indsamler, behandler og opbevarer håndteres ordentligt og med respekt samt overholder reglerne i persondataforordningen. Vi tager som Dataansvarlig din databeskyttelse alvorligt. Vi har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. 

Formålet med at behandle oplysningerne er:  

Behandling af  køb/ydelser      

Administration af din relation til os. 

 

Behandling af personoplysninger: 

At det er nødvendigt for, at vi kan opfylde en aftale  med dig 

At loven stiller krav om, at vi behandler dine oplysninger 

At du har givet samtykke til, at vi kan behandle dine oplysninger 

 

Er du kunde benytter vi følgende personoplysninger om dig: Navn, e-mail, betalingsoplysninger og telefon– nummer. 

 

Er du konsulent, leverandør, underleverandør eller samarbejdspartner hos os, indsamler vi følgende personoplysninger om dig: Navn, e-mail, betalingsoplysninger, firmanavn, CVR. nummer, telefonnummer og yderligere email signaturoplysninger.  

 

Både oplysninger som kunde, ekstern Konsulent, leverandør, underleverandør og samarbejdspartner bliver behandlet under den hjemmel, der omhandler kontraktlige forhold samt legitim interesse.  

 

Når du besøger vores digitale platforme indsamler og behandler vi en række informationer. Det kan være et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering samt, hvilke sider du klikker på (interesser). Dette sker via cookies – se afsnit om cookies. Disse oplysninger behandles under hjemmel, der omhandler legitim interesse.  

 

Vi indsamler personoplysninger: 

Når du beder om et tilbud, køber vores produkter eller ydelser, eller hvis nogen afgiver en ordre på dine vegne. 

Via browser cookies og Google analytics. 

Hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev. 

Hvis du bruger vores sociale medier. 

Opfyldelse af kontrakt. 

I forbindelse med dit køb hos SayOrange hvor du har du indtastet en række personoplysninger, herunder særligt: 

Dit navn  

Din adresse  

Din e-mailadresse  

Dit telefonnummer  

Dine betalingsoplysninger  

 

Disse personoplysninger behandler vi i forbindelse med ekspederingen af dit køb, da det er nødvendigt for, at vi kan opfylde vores del af aftalen.  

 

Du kan altid kontakte os for at få oplyst, hvilke af dine personoplysninger vi ligger inde med. Dette kan ske ved henvendelse til  

 

Dataansvarlig 

SayOrange 

Nybrovej 83, 2820 Gentofte

CVR: 36 46 50 34 

Telefon: (+45) 5377 8300 

info@sayorange.com  

 

Hvis der er fejl i vores oplysninger, kan du altid bede om at få dem rettet. 

 

 

Markedsføringssamtykke.  

Hvis du har sat kryds i boksen ”Ja, jeg giver samtykke til, at I må kontakte mig pr. e-mail med nyhedsbreve eller tilbud”, behandler vi din e-mailadresse og oplysningerne om dine køb hos os, indtil det ikke længere er relevant. Det vil i praksis sige, indtil du gør os opmærksom på, at du ikke længere ønsker at modtage e-mails fra os.  

Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Dette kan du enten gøre ved at benytte linket i bunden af vores e-mails eller ved at kontakte os på e-mailadresse og oplyse, at du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve og tilbud.  

 

Datasikkerhed. 

Uanset om vi behandler dine personoplysninger med henblik på opfyldelsen af en aftale eller på baggrund af dit samtykke, vil vi altid behandle dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og bogføringsloven. 

 

Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet tilOplysningerne opbevares i det tidsrum der er behov for det i forhold til formålet og hvad der er krævet i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring dog vil data blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere relevant, dog senest efter løbende år  + 5 år 

  

Videregivelse af oplysninger.  

Vi benytter en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data, herunder leverandører af itløsninger, backup samt leverandører, underleverandører og samarbejdspartnere. Disse behandler udelukkende oplysninger på vegne af at levere vores ydelser og må ikke anvende dem til andre formål. I relevante tilfælde kan data videregives til banker og inkasso. Vi anvender Data behandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.  

Data om dit brug af vores hjemmeside benyttes kun til statistik og optimering af hjemmesiden. 

Vi anvender tredjeparter til behandling af dine betalingsoplysninger fx Bambora” og NETs. 

 

Vi kan benytte fx Goggle analytics, Facebook, printleverandører og såfremt du har bestilt levering, vil oplysningerne om dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse blive udleveret til vores fragtfirma med henblik på levering af dine indkøb.  

 

Vi har indgået databehandleraftaler med relevante data behandlere, hvilket er indsats for, at de overholder gældende regler om beskyttelse af dine personoplysninger.  

 

Dine rettigheder 

Du har følgende rettigheder: 

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke.
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

 

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte os på Telefon: (+45) 5377 8300 eller info@sayorange.com.  

 

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne. 

 

Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan dette ske til Datatilsynet, på adressen Borgergade 28,5., 1300 København, telefon 33 19 32 00 email: dt@datatilsynet.dk.  

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.  

 

Benytter du Sociale medier som fx Facebook eller google skal du være opmærksom på at du måske kan genkendes på tværs af vores tilbud og disse aktører – vi har derfor valg at gøre det nemt for dig at se deres vilkår; 

 

Googles Privatlivspolitik 

  • Du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies fra Google her. 

Facebooks datapolitik 

  • Du kan begrænse brugen af oplysningerne for Facebook her 

 

Twitters privatlivspolitik 

Instagram privatlivspolitik 

Youtubes privatlivspolitik 

 

 

 

Cookies 

Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. 

En cookie er en lille stump data, som blandt andet kan fortæller os, hvor lang tid du besøger et website, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom automatisk log-in og online indkøbskurv. 

Cookies kan indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP-adresse, din adfærd, din anvendelse af digitale tjenester. 

 

Hvordan undgår og sletter du cookies? 

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest anvendte browsere findes her: 

 

 

 

Specielt for skoler, sportsklubber og daginstitutioner 

Dataansvar og kontaktoplysninger
SayOrange er dataansvarlig for de oplysninger, som vi behandler om dig, når du er kunde hos os. Når du, ved bestilling af én eller flere produkter og ved køb afgiver dine personoplysninger til os, giver du samtidig dit samtykke til at dine personoplysninger kan behandles af os.

Indsamling af personoplysninger
Vi indsamler personoplysninger:
– når du beder om et tilbud, køber vores produkter eller ydelser, eller hvis nogen afgiver en ordre på dine vegne
– via browser cookies og Google analytics
– hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev
– hvis du bruger vores sociale medier

Videregivelse af personoplysninger
SayOrange videregiver kun personoplysninger om dig som led i behandlingen af din ordre. Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til Pakkelabels.dk, Pakke.dk, PostNord, GLS, DAO eller en transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig.

Vi har interne procedurer, så kun medarbejdere med et arbejdsbetinget behov har adgang til dine oplysninger.

Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

På hvilke grundlag og til hvilke formål behandler vi dine oplysninger?
Vi behandler dine oplysninger, fordi det er nødvendigt for, at vi kan levere de produkter eller ydelser, som du bestiller eller for at kunne behandle din forespørgsel.

Vi har ret til at behandle oplysninger om bl.a. navn, adresse, e-mailadresse og betalingsoplysninger, fordi vi har en aftale med dig. I medfør af bogføringsloven er vi i øvrigt forpligtet til at behandle personoplysninger henblik på vores finansielle regnskab. Hvis du har forespørgsler eller klager, kan vi behandle oplysninger herom, fordi vi har en legitim interesse heri, ligesom vi kan behandle dine oplysninger til brug for statistik.

I markedsføringsøjemed har vi desuden en legitim interesse i at behandle dit navn, din e-mailadresse og dine præferencer for at kunne identificere, hvilke behov, der passer dig bedst. Vi overholder i den forbindelse naturligvis markedsføringsloven.

Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger?
Vi sletter dine personoplysninger, når de ikke længere tjener et sagligt formål, tidligst 6 år efter købet. Hvis personoplysningerne ikke længere er aktuelle for os, har du ret til at få slettet oplysninger om dig.

Hvis vores behandling af personoplysninger baserer sig på dit samtykke, har du ret til at trække dit samtykke tilbage.

Rettigheder
Efter databeskyttelseslovgivningen har du en række rettigheder, der relaterer sig til de oplysninger, vi behandler om dig. Der er visse undtagelser til disse rettigheder, og det er således ikke i alle tilfælde, at du vil kunne gøre rettighederne gældende.

Du har ret til indsigt i vores behandling af dine personlysninger og til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Hvis du ønsker at gøre dine rettigheder efter databeskyttelseslovgivningen gældende, skal du rette henvendelse via vores kontaktoplysninger.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.